Wednesday, October 23, 2013

Puhetta jäähallilla laskemisesta

Kauden alku on aina jännää aikaa. Lunta metsästetään jäähallien takaa, koska laskunitkut on päässy kasvamaan niin suuriksi. Eri kausien aikana on tullut käytyä monilla eri halleilla ihmettelemässä meininkiä. Päälle parikymppisistä tulee kuin pikkulapsia hiekkalaatikolla. Paikalle raahataan omat lapiot, valot ja nykyään myös putketkin.
Ylläolevista kuvista näkee, että auto on melkein välttämätön alkukauden puuhissa. Tollasta määrää tavaraa ei mielellään lähde roudaamaan ruuhkadösään. Puhumattakaan siitä, että tuntien lapioinnin ja laskemisen jälkeen pitäisi jaksaa raahata väsyneen ja nälkäisen itsensä lisäksi noi kamat takasin himaan.
 Nyt sitä vakavaa puhetta jäähallilaskemisesta.  Ollaan talkoohengellä metsästetty hyviä putkia halleille, jotta pääsisimme harjottamaan omia laskutaitojamme. Ollaan raksattu monia tunteja kökköstä lunta, jotta päästäisiin hetkeksi kokemaan se riemuvoitto, kun saa jonkun tempun vihdoinkin päälle. Ollaan hiottu rauhaa jääkonemiesten kanssa, jotta ne suhtautuivat meihin ystävällisesti ja laittaivat lunta ländiin eikä suoraa reilin päälle. (Kiitos jeesistä hihii.) Kerätään myös roskat ja jätetään paikat hyvään kuntoon lähtiessä, jotta saataisiin tulla uudestaan.
 Mutta  kaiken tämän jälkeen olen huomannut, meidän hyvästä käytöksestä huolimatta, että meitä "hiekkalaatikolla leikkijöitä" syrjitään. En tiedä ovatko ne muita laskijoita, kaupungin miehiä vaiko kieltosuomea kannattavia kansalaisia. Toistuvasti meidän hienosti metsästetyt putket on "varastettu" hallilta. Homma on mennyt siihen, että jengi raahaa omat putkensa halleille tullessaan ja vievät pois lähtiessään. Milloin tämä rento touhu meni yhteisestä hyvästä oman tavaran varjeluun? Miksi pienet muoviputket eivät saa kököttää rauhassa metsänreunassa ketään häiritsemättä?
Kaiken kaikkiaan, me olemme ihmisiä, joille voi tulla asiallisesti juttelemaan, mikäli toimintamme häiritsee. Teemme kyllä kaikkemme, jotta kaikilla olisi hyvä mieli meidän touhuista. Ja te henkilöt, jotka ovat putkemme vieneet, toivon että tuotte ne takaisin. Ne ovat meille kultaakin kalliimpaa haha. Hyvää kauden jatkoa kaikille, ja ollaanhan ihmisiksi! :) Hyvää keskustelua on käyty jo TÄÄLLÄ, käy katsastamassa ja kertomassa mielipiteitä.

2 comments:

  1. mis toi reili on 2 ja 3 kuvassa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jäähallin vierestä löytyneitä :) Siin on kaks pientä putkee vierekkäin -Pilvi

      Delete