Saturday, March 17, 2012

at the podium !

No morjenstaa! Tänää oli Messilässä Burton rookie tourin toinen slopestyle -osakilpailu ja toisiksi viimenen etappi. Huomenna koko kiertue päättyy Talmassa järjestettävään pipeskabaan ja ratkaistaan myös koko tourin ranking voittajat.

Päivä lähti vähän sketsisti liikkeelle liian myöhäisellä lähdöllä kaverin kämpiltä. Matkan aikana tuli kaikenlaisia muitakin kommelluksia, jotka hidasti meiän liikkumista Helsingistä Messilään. Meil oli toisen frendin auto lainassa, ja tankilla oltiin vähän hukassa et meneeks siihen bensaa vai diseliä. Hetken sekoilujen jälkeen tajuttiin kattoa rekisteriotteesta, et dieseliähän sinne meni. Matkaan taas, oltiin sillon jopa Keravan kohilla. Noo sit muistetaa jopa mennä nostaa rahaa Lahdesta, no frendihän tajuu et sil ei ookkaa tarpeeks tilillä rahaa ja sit taas säätöö ja meitsi lainaa. No päästiin perille Messilään, hullul kiireel kamat niskaan ja laudasta siklaa väksit pois. Juostii ostaa liput ja suunnattii suoraan streetille ilmottautumaan. Siel sit tajutaankin, et ilmo oiskin ollu lipunmyynnin lähellä ja eikun takas eturinteille. Meil tais jäädä jopa 5 min aikaa ilmottautumiseen.

Muut oli siin vaihees kerinny treenaa jo tunnin verran ku me vihdoin ja viimein saavutaan paikan päälle. No nopeesti alle ehkä viis-kuus treenirunii, joista mulla meni kuumotteluun ainakin muutamat ekat. Hyndien koko yllätti mut aika lailla, ei ollut kunnollisii vaihtoehtoja. Et joko vedät isoja tai sit ihan minimini nokkia. Ei niistä isoista perus ykkösii olis voinu heitellä, kokoo oli sen verran ja molempiin sai tykittää aika täysil, ni ei ainakaan mun switch asteet ois niitä ihan kestäny. Joten sit vaan fs360 kuumotukset ja treenit alle, mitä tosin vast kunnol treenailin torstaina Talmassa pitkästä aikaa. En ees oo sen kokosesta hyndästä koskaan aikasemmin kuvitellu pyöriväni. Mut jengin vinkkien avulla sainkin loppupeleis asteet ländättyä pari kertaa kunnolla gräbien kanssa, just ennenkun junnupoikien karsinnat alko.

Skaboissa oli mimmeille ja miehille suoraan kolme runia, koska määrällisesti meitä oli niin vähän. Et ei ollu järkeä pitää finaalia ja pitkittää koko skabaa samalla. Ekan runin otin seiftisti suorilla, et ois ees jotain pisteitä alla. Seuraavaan runiin sit kolmos kuumottelut, mut pannutin sen liian vähäsen vaudin takii joten se runi jäi siihen. Kolmannella ja vikalla sainkin kolmosen päälle, ilmän gräbiä tosin ja koko loppurunikin meni aika kliinisti!

Junnuissa ja äijissä oli ihan hullu taso, siellä pyöriteltiin kisoissa tupla bäkkäriä ja tupla bäkkirodeoo. Näky supersiistejä frontti ja caba seiskoja, bäkki ysejä ja tais muutama tonninenkin tulla. Skabojen jälkeen todistin ja kuvasin pari tupla korkkiysiä ja tupla korkkitonnia. Suoraan sanottuna, ihan sairasta!!! Muakin harmittaa hullusti, et Anna Laukkanen joka laskee ainakin Nikitalle. Ja heittää supersiistejä etukantin frontti femmoja ja -seiskoja, sekä bäkki femmoja Talmassa, loukkaantu treeneissä. Eikä pystynyt laskemaan kisassa ollenkaan, siinä olis ollu varma voittajasuosikki tytöissä!

Meitä mimmejä oli vaan kolme kisaamassa, eli siellä oli kaks Vuokatin lumilautalukiolaista ja minä! Ja mitä ihmettä, ländätyn kolmosrunin turvin meitsi vei ykköspaikan! Harmi kyl, että kakkoseks tullu Emma Kanko ei ländännyt sen fs3 kautta fs5, sit olis mennyt tosi tiukille pisteitten kanssa! Mut huh, en oo tainnut vieläkään selviytyä täysin koko ajatuksesta!
Pitää mainita miesten kakkoseks tullut Jukka Tyni, joka todellakin osaa laskea ja tekee sen aina tyylillä. Ekstraa hommaan viel tekee se, et äijäl taitaa olla aika iso reikä päässä ku näköjään tykkää noita tuplia harrastella! Huhhuhh!!




Viime viikonloppuna oli muuten myös Talmassa Volcomin Peanut Butter and Rail Jamit eli tuttavallisemmin PBRJ:t. Kisoissa oli ennätysmäärä tyttöjä, 25kpl, mikä taitaa olla eniten mitä missään etelän kisojen mimmien sarjoissa on koskaan aiemmin nähty. Ainoat skabat mitkä ton määrällisesti varmasti voittaa on SM-kisat ja Catfight tyttösessarit. Tiwalin tytöistä meitä tais olla mukana vaan Milla ja minä, Millan päästen finaaliin, muttei sitten enään viiden parhaan joukkoon.
Taso on kyl reileissä noussut tytöillä tänä vuonna ihan kohisten, niinkun koko lumilautailu Suomessa tyttöjen osalta. Mutta kehitystä viimevuoden reilikisoista on aivan sairaasti!
Millalle myös peukut pystyyn, mimmi taitaa olla tällä hetkellä Ruotsin maalla skabailemassa. Millaa bongaa myös Rukan SM-kisoista, toivottavasti Catfightista ja sen jälkeen vielä jossainpäin Alppeja kisoissa. Tyttöähän viedään!

Täältä pääsee muuten näkemään koosteen Talman PBRJ'sta.

5 comments:

  1. Kuka tän nyt on siis kirjoittanu? :)

    ReplyDelete
  2. mikseei kuvii? Mut tota just ku tälläi tuli messilää nii sit sattu olee muuta tärkeet enkä kerinny tulla kattoo :(

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Jenni kirjotti, ja kuvii ei oo (ainakaan vielä) kun ei saatu ketään kuvailee mestoille! Katotaan jos niitä kuvia ja/tai koostetta viel tippuis täs lähiaikoin!
    -Jenni

    ReplyDelete
  5. Äää sori sekoilin, puhelimella ku kattoo nii ei näkyny sun nimee tossa :) onnee hirmuisesti voitosta!!

    ReplyDelete